Cavtat Nyomtatás E-mail

 Cavtat  a Dél-Adria egyik legidillibb kisvárosa Dubrovnik közelében, a Rat-félsziget déli lankáin húzódik. Az ókorban alapított és akkoriban Epidaurum néven emlegetett település napjainkban Horvátország legdélibb régiója, Konavle idegenforgalmi és kulturális központja. Mesés strandjaival, luxusszállodáival és a helybéliek által gondosan megõrzött, mindennapi hagyományaival Önt is várja ez a kedves kis mediterrán város.

 

 

 

 

Látnivalók  

Vlaho Bukovac szülőháza

Az egyik legismertebb horvát festőművész szülőháza 1969-ben lett műemlékké nyilvánítva. A ház kulturális jelentősége nemcsak az épület műemlék jellegéből fakad, de itt őrzik a festő művészeti örökségét is. Az épület külső megjelenése annak ellenére sem különbözik sokban a körülötte látható házaktól, hogy a művész számtalan kisebb átalakítást is végzett rajta.

A Račić-család mauzóleuma

Az egyik legismertebb cavtati hajótulajdonos család mauzóleumába tett látogatás során megismerkedhetnek az emberi lét három legmeghatározóbb elemével, a születéssel, az élettel és a halállal. Az épület – a bronzból készült bejárati ajtót és a harangot leszámítva – teljes egészében fehér brač-szigeti mészkőből épült. A mauzóleum az egyik legismertebb horvát szobrász Ivan Meštrović alkotása.

Rektorpalota – Baltazar Bogišić gyűjteménye

Baltazar Bogišić (1834-1908) nagy európai tekintélyű jogtudós volt, aki élete folyamán több mint 35 000 ezer különböző tárgyakból álló kollekciót gyűjtött össze. Különösen értékes a több mint 2700 darabból álló numizmatikai gyűjtemény. A Rektorpalotában kapott helyet Baltazar Bogišić rendkívül gazdag könyvtára is, amelyet Horvátország egyik legértékesebb könyvgyűjteményeként tartanak számon.

Ferences kolostor

A reneszánsz, pontosabban kora-dubrovniki reneszánsz stílusban épült kolostor a Konavle központi részén fekvő Pridvorje településen található. Annak köszönhetően, hogy a kolostor számtalan zarándokút célpontja volt, gazdag kegytárgygyűjteményt őriznek itt, amelyek közül a fából készült Pridvorsko feszület a legértékesebb.

A www.adriagate.com engedélyével. 

Megközelítése:

 - repülõvel: http://www.airport-dubrovnik.hr/ 

Dubrovnik repülõtere a Cilipi Airport mindössze 5 km-re található.

 

 

 

 

- busszal: http://www.libertasdubrovnik.com/

Dubrovnik csak 18 km, a két település közt fél óránként járnak a buszok.

- hajóval : http://www.jadrolinija.hr/

Dubrovnik kikötõjébõl eljuthatunk a közeli szigetekre, de akár Olaszországba is.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 

Ajánló!


MÉDIAAJÁNLAT

Plitvice.hu!

Oldalainkat 7 vendég böngészi
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

   

[+]
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • fresh color
  • warm color
Find us on Facebook